Answer Question
0
0

Dobrý den, prosím o radu. Potřebuji vytvořit makro, které vloží do listu maticovou funkci LINREGRESE a automaticky vybere oblasti buněk s platnými hodnotami “pole_y” a “pole_x”. Argument [b] a [stat] se nezadává. Konkrétní příklad: oblast AH57:AH64 obsahuje souřadnice Y, oblast AF57:AF64 souřadnice X. Do oblasti AJ57:AK64 by měla funkce vracet vypočtené hodnoty (do sloupce AJ koeficient a do sloupce AK konstantu). Souřadnice X jsou vždy ve sloupci AF, souřadnice Y jsou vždy ve sloupci AH. Oblast s platnými hodnotami vždy začíná na řádku 57, ale počet řádků je pokaždé jiný. Buňka s platnou hodnotou může mít i hodnotu 0, ale vybraná oblast nesmí obsahovat prázdné buňky.

Druhá možnost je, že parametry regresní přímky (koeficient a konstantu) bude funkce vracet do dvojice pojmenovaných buněk “rp_koeficient” a rp_konstanta”.

Rád bych se s tím, kdo by takové makro dokázal vymyslet, finančně vyrovnal. Právě proto, že toto fórum je o vzájemné pomoci a jsou tu daleko větší znalci Excelu, je malá šance, že by moje rada mohla pomoci zase někomu jinému.

Marked as spam
Avatar uživatele Odeslal Lubomír
Otázka položena 26.3.2021 15:33
33 views

Odešlete svou odpověď

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]